Beschikbare zorg voor iedereen

De eHealthprogramma’s van Ksyos GGZ bieden heldere psycho-educatie en oefeningen waarmee de patiënt thuis aan de slag kan gaan. Je hebt de beschikking over meer dan 100 eHealthprogramma’s in verschillende talen.

Top 5 eHealthprogramma’s

De meest gebruikte eHealthprogramma’s in de huisartsenzorg zijn:

 1. Mindfulness
 2. Overspanning & burn-out
 3. Ontspanning
 4. Piekeren
 5. Zelfbeeld

Uitgelichte eHealthprogramma’s

Benieuwd naar de inhoud van een eHealthprogramma? Hieronder lichten we twee programma’s toe.

 • Afbouwen antidepressiva
  Het programma ‘Afbouwen antidepressiva’ biedt toegankelijke en eenduidige informatie over het afbouwen van antidepressiva. De cliënt start voorbereid en gemotiveerd met de afbouw en ontvangt hulp en ondersteuning tijdens het afbouwen.
 • Somberheid (ook beschikbaar in het Engels: Feeling gloomy)
  Het programma ‘Somberheid’ is ontwikkeld in samenwerking met zowel experts en ervaringsdeskundigen. Het programma begint met twee inzichtgevende sessies, gevolgd door activatie en cognitieve herstructurering. Daarna is er een sessie waarin ruimte is voor acceptatie. Door het programma heen is er meer verdiepende informatie te vinden. Het programma is bedoeld voor mensen met lichte tot matige stemmingsproblematiek en kan ook preventief ingezet worden.

Corona gerelateerde eHealthprogramma’s

 • Thuiswerken
  Uit het niets hele dagen (met kinderen) thuiswerken: sinds corona is dit voor veel mensen de huidige situatie. Ook na corona zullen veel mensen blijven thuiswerken. Thuiswerken vraagt om flink wat discipline en concentratievermogen. Dit programma is speciaal ontwikkeld om de thuiswerker wat houvast te bieden.
 • Mentale revalidatie na corona
  Dit programma ondersteunt ex-coronapatiënten bij een gezond herstel en kunnen zij zelf doorlopen. Iedereen die een heftig ziekbed heeft ervaren en mogelijk zelfs is opgenomen in het ziekenhuis, loopt kans op het ontwikkelen van psychologische klachten. Na het meemaken van zo’n ingrijpende gebeurtenis, is het belangrijk dat je de ervaringen op een goede manier verwerkt en er op een gezonde manier mee om leert gaan. Het programma bevat informatie en oefeningen over verschillende coping stijlen, het belang van sociale interactie en hoe je je emoties kunt verwerken. Daarnaast biedt het handvatten om het leven weer te herpakken.

Naast bovenstaande programma’s zijn ook de volgende corona gerelateerde programma’s beschikbaar: ‘Eenzaamheid’, ‘Omgaan met coronastress’ (ook Engelstalig), ‘Het hele gezin thuis’ en  ‘Mentale revalidatie na corona voor de sociale omgeving’.

''De eHealthprogramma’s gericht op corona geven me nuttige tools om mijn angstige gedachtes onder controle te houden.'' - Patiënt

Wist je dat…. 

 • De GGZ eHealthprogramma’s gemiddeld met een 8 beoordeeld worden?
 • Er al 1500 huisartsenpraktijken met Ksyos GGZ & Therapieland werken?
 • Er al 650 specialisten zijn aangesloten voor consultatie? Het merendeel hiervan is ook aangesloten voor verwijzingen.

Ben je benieuwd naar de ervaring van huisarts Ietje de Vries met eHealth? Lees het interview hier.

Interesse?

Met GGZ – eHealth via Ksyos kun je snel en efficiënt de juiste zorg bieden aan patiënten met geestelijke gezondheidsklachten. Heb je vragen over onze eHealthprogramma’s? Of ben je benieuwd hoe we je verder van dienst kunnen zijn? Neem contact met ons op of meld je direct aan.

Meer info of aanmelden