Online ondersteuning van je GGZ-behandeling 

Ksyos GGZ biedt digitale ondersteuning aan de huisarts en POH-GGZ in de behandeling van patiënten met psychische klachten. Naast de fysieke consulten in de praktijk werken patiënten met behulp van eHealthprogramma’s aan hun mentale weerbaarheid, gemonitord door de POH-GGZ. Deze programma’s bestaan uit psycho-educatie, filmpjes en verschillende opdrachten.

Daarnaast kunnen zorgverleners gemakkelijk vragenlijsten versturen, GGZ-specialisten consulteren of de patiënt doorverwijzen naar de basis- of specialistische GGZ. Simpel vanuit het HIS.

Zó werkt Ksyos GGZ

Als huisarts en POH-GGZ krijg je hulp van Ksyos GGZ bij de begeleiding en behandeling van patiënten met psychische klachten. Ksyos GGZ bestaat uit vier verschillende onderdelen die flexibel inzetbaar zijn: indicatie, begeleiding, consultatie en verwijzing.

Door het werken met eHealth is mijn behandelwijze effectiever en constructiever geworden. Zo houd ik meer tijd over voor de patiënt.
POH-GGZ

Modules

Ons systeem is geïntegreerd met elk HIS. Het bestaat uit vier modules en je kunt het flexibel inzetten.

  • Indicatie: Voor het in beeld brengen van de klachten bieden we de mogelijkheid om digitale beslisondersteuners en vragenlijsten te versturen. De beslisondersteuners geven een advies in welk echelon de patiënt het beste behandeld kan worden, zoals huisartsenzorg of basis-ggz. Het is mogelijk om automatisch een nameting te versturen. De uitslag, inclusief indicatieadvies, wordt via een edifact-bericht teruggekoppeld naar het HIS.
  • Begeleiding: We bieden ruim 100 eHealthprogramma’s (in verschillende talen) aan, met thema’s als depressie, burn-out, slaapproblematiek en mindfulness.
  • Consultatie: Je kunt zowel schriftelijk, telefonisch als face-to-face specialistisch advies inwinnen bij een psycholoog of psychiater. Ksyos verzorgt de inrichting, contractering en uitbetaling van de ggz-professionals. De uitslagen worden automatisch gerapporteerd in het HIS.
  • Verwijzing: Indien nodig verwijs je de patiënt gemakkelijk vanuit het HIS naar de basis- of specialistische ggz.

eHealth

Ksyos en Therapieland bieden gebruiksvriendelijke eHealth voor de huisartsenpraktijk. Hierdoor kan iedereen met behulp van de juiste middelen aan zijn eigen gezondheid werken. Samen dragen we bij aan de kwaliteit en brede toegankelijkheid van de ggz in Nederland.

De eHealthprogramma’s bieden heldere psycho-educatie en oefeningen waarmee de patiënt thuis aan de slag kan gaan. Je hebt de beschikking over meer dan 100 eHealthprogramma’s in verschillende talen.

Lees meer over eHealth via Ksyos GGZ

Mooi om te zien dat Ksyos en Therapieland samen het totaalpakket kunnen aanbieden voor de ggz ondersteuning in de huisartsenpraktijk
Ietje de Vries, huisarts

Eigen risico/vergoedingen

Voor het inzetten van Ksyos GGZ stelt de zorgverzekeraar het Consultatie, eHealth en Triage-budget (CET) beschikbaar. De huisartsenpraktijk kan dit budget bij de preferente zorgverzekeraar aanvragen. Ksyos GGZ is kosteloos voor de huisartsenpraktijk, mits de praktijk een POH-GGZ in dienst heeft. Voor de patiënt zijn alle onderdelen vrijgesteld van het eigen risico.

Interesse?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je praktijk of regio? Of heb je andere vragen over Ksyos GGZ? Neem contact met ons op.

Meer info of aanmelden