Dermatologie consult

Bij twijfel over de behandeling of diagnose maak je in het Ksyos Platform een Dermatologie consult aan voor de patiënt. Met de Ksyos Dermatologie app hoef je nooit meer foto’s over te zetten naar de computer. De foto’s komen namelijk direct in het consult terecht en je verzendt ze via een beveiligde verbinding naar een dermatoloog bij jou in de regio. Binnen twee werkdagen beoordeelt de dermatoloog de foto’s. De uitslag lees je terug in het HIS.

Dermatoscopie

Voor het beoordelen van solitaire huidlaesies gebruik je de Ksyos dermatoscoop. Met dit speciale opzetstuk voor je telefoon/tablet kun je onder het huidoppervlak kijken en afwijkingen waarnemen die niet zichtbaar zijn met het blote oog.

Nieuw: Snelconsult

Voor Dermatologie & Dermatocopie kun je ook gebruik maken van het snelconsult. In het Snelconsult stel je als huisarts een vraag aan een dermatoloog en krijg je binnen 15 minuten antwoord. 

Lees meer over het Snelconsult

Waarom pas in de spreekkamer van de specialist horen dat je een goedaardig wratje hebt als dat ook met een digitaal consult kan?
Vera Heydendael, dermatoloog

Thuisconsult

We bieden ook de mogelijkheid tot een thuisconsult. Bij deze optie stuur je de patiënt een beveiligde e-mail link vanuit het Ksyos platform. De patiënt opent deze link op zijn of haar telefoon en kan direct foto’s toevoegen. Je beoordeelt de foto’s vervolgens zelf of stuurt ze direct door naar een dermatoloog voor diagnose en advies. Dankzij het thuisconsult hoeft de patiënt niet naar de praktijk te komen met een huidklacht.

Lees meer over het Dermatologie thuisconsult

 

Wondconsult

Zie jij als huisarts patiënten in de praktijk met complexe wonden die maar niet helen? En zou je hierbij goed advies kunnen gebruiken van een wondspecialist? Met het Wondconsult kun je een vraag stellen over een (complexe) wond aan een wondspecialist. De wondspecialist beoordeelt de vraag, inclusief foto’s en anamnese en geeft op basis daarvan advies.

Lees meer over het Wondconsult 

Voor de patiënt is een snelle diagnose een enorme opluchting: het kunnen stressvolle weken zijn wanneer je vreest voor een melanoom en moet wachten op een afspraak.
Leonard Witkamp, voormalig dermatoloog en directeur Ksyos

Eigen risico en vergoedingen

We activeren Ksyos Dermatologie kosteloos voor de praktijk. Het gebruik van de dermatoscoop is optioneel en kun je tegen een kortingsprijs aanschaffen via Ksyos. Als huisarts kun je de Ksyos Dermatologie consulten zelf declareren als Modernisatie & Innovatie verrichting (M&I, code 13009). Voor de patiënt is het Ksyos Dermatologie meekijkconsult eigen risico vrij (m.u.v. DSW).

Interesse?

Heb je nog vragen over Ksyos Dermatologie? Of wil je direct aan de slag met het diagnosticeren van huidklachten vanuit de huisartsenpraktijk? Neem contact met ons op.

Meer info of aanmelden