Huidklachten diagnosticeren vanuit de praktijk

Met een Dermatologie consult kun je snel en eenvoudig huidklachten diagnosticeren vanuit de huisartsenpraktijk. De afhandeling van dermatologische zorg kan op twee manieren plaatsvinden:

  • Als huisarts maak je in de praktijk foto’s van de huidklachten van de patiënt en stuur je deze naar de dermatoloog.
  • Als huisarts laat je de patiënt zelf thuis foto’s nemen van de huidklachten. Deze foto’s beoordeel je zelf of je stuurt ze naar de medisch specialist.

Binnen twee werkdagen (vaak al sneller) ontvang je een behandelplan of advies voor de patiënt.

Waarom pas in de spreekkamer van de specialist horen dat je een goedaardig wratje hebt als dat ook met een digitaal consult kan?
Vera Heydendael, dermatoloog

Hoe werkt een Dermatologie consult? 

Bij twijfel over de behandeling of diagnose maak je in het Ksyos Platform een Dermatologie consult aan voor de patiënt. Met de Ksyos Dermatologie app hoef je nooit meer foto’s over te zetten naar de computer. De foto’s komen namelijk direct in het consult terecht en je verzendt ze via een beveiligde verbinding naar een dermatoloog bij jou in de regio. Binnen twee werkdagen beoordeelt de dermatoloog de foto’s. De uitslag lees je terug in het HIS.

Nieuw: het Wondconsult

Zie jij als huisarts patiënten in de praktijk met complexe wonden die maar niet helen? En zou je hierbij goed advies kunnen gebruiken van een wondspecialist?

Met het Wondconsult kun je een vraag stellen over een (complexe) wond aan een wondspecialist. De wondspecialist beoordeelt de vraag, inclusief foto’s en anamnese en geeft op basis daarvan advies. Voornamelijk patiënten met diabetes, vernauwde vaten, een verhoogd medicatiegebruik of oudere patiënten hebben weleens met complexe wonden te maken.

Het wondconsult is eigen risico vrij voor patiënten. Werkt jouw praktijk al met Ksyos Dermatologie? Dan kun je het Wondconsult al direct kosteloos inzetten. Je vindt het in het Ksyos platform onder consult en dan onder Wondconsult.

Dermatologie thuisconsult

We bieden ook de mogelijkheid tot een thuisconsult. Bij deze optie stuur je de patiënt een beveiligde e-mail link vanuit het Ksyos platform. De patiënt opent deze link op zijn of haar telefoon en kan direct foto’s toevoegen. Je beoordeelt de foto’s vervolgens zelf of stuurt ze direct door naar een dermatoloog voor diagnose en advies. Dankzij het thuisconsult hoeft de patiënt niet naar de praktijk te komen met een huidklacht.

Lees meer over het Dermatologie thuisconsult

Dermatoscoop

Voor het beoordelen van solitaire huidlaesies gebruik je de Ksyos dermatoscoop. Met dit speciale opzetstuk voor je smartphone kun je onder het huidoppervlak kijken en afwijkingen waarnemen die niet zichtbaar zijn met het blote oog. De dermatoscoop is geschikt voor alle telefoons en tablets.

Voor de patiënt is een snelle diagnose een enorme opluchting: het kunnen stressvolle weken zijn wanneer je vreest voor een melanoom en moet wachten op een afspraak.
Leonard Witkamp, voormalig dermatoloog en directeur Ksyos

Eigen risico en vergoedingen

We activeren Ksyos Dermatologie kosteloos voor de praktijk. Het gebruik van de dermatoscoop is optioneel en kun je tegen een kortingsprijs aanschaffen via Ksyos. Als huisarts kun je de Ksyos Dermatologie consulten zelf declareren als Modernisatie & Innovatie verrichting (M&I, code 13009). Voor de patiënt is het Ksyos Dermatologie meekijkconsult eigen risico vrij (m.u.v. DSW).

Interesse?

Heb je nog vragen over Ksyos Dermatologie? Of wil je direct aan de slag met het diagnosticeren van huidklachten vanuit de huisartsenpraktijk? Neem contact met ons op.

Meer info of aanmelden