Slaaponderzoek in je eigen bed (patiënt)

Heb jij last van vermoeidheid overdag, heb je overgewicht of klaagt jouw partner dat je snurkt? Misschien is er sprake van slaapapneu. Om hierachter te komen is een slaaponderzoek nodig.

Meer informatie

Zó werkt Ksyos Slaap

Door een online samenwerking tussen huisarts en medisch specialist kan OSAS-diagnostiek zónder wachttijd, reistijd en thuis in eigen bed plaatsvinden.

Het Ksyos slaaponderzoek in 3 stappen

 1. Bij de huisarts
  De patiënt die klachten heeft die passen bij slaapapneu, maakt een afspraak bij de huisartsenpraktijk. Je verwijst de patiënt naar een slaaponderzoek via het Ksyos platform of via je HIS.
 2. Het slaaponderzoek
  Na de afspraak bij de praktijk krijgt de patiënt een pakket thuisgestuurd. Hierin zit de slaaprecorder waarmee de patiënt zelf het slaaponderzoek kan uitvoeren. In de instructies en bijbehorende app staat eenvoudig uitgelegd hoe het slaaponderzoek moet worden uitgevoerd. Ook ontvangt de patiënt via de mail een vragenlijst, zodat de medisch specialist een goed beeld kan krijgen van de klachten.
 3. Videoconsult met de medisch specialist
  Na het onderzoek wordt de patiënt gebeld door de Ksyos Polikliniek om een afspraak in te plannen voor het videoconsult met de medisch specialist. De medisch specialist bespreekt met de patiënt de uitslag van het onderzoek. Als er een behandeling nodig is, kan deze direct worden opgestart.

Informatie over vergoeding & kosten

Lees hier meer over de vergoeding voor de huisarts en de eventuele kosten voor de patiënt.

Meer informatie over de vergoeding & kosten

''Ik heb diagnoses gesteld die anders niet gesteld zouden worden.''
Huisarts F. Göbel

Medisch specialisten Ksyos Slaap

In onze digitale polikliniek diagnosticeren en behandelen onze medisch specialisten patiënten met slaapapneu. Maak hieronder kennis met het team.

 • Dr. P.J. Koornstra – KNO-arts/Somnoloog
 • Drs. I. Krivokuca – Longarts
 • Dr. J.P. van Maanen – KNO-arts/Somnoloog
 • Drs. J. A. Mulder – KNO-arts/Somnoloog
 • Drs. M. J. T. van der Schoot Longarts/Somnoloog
 • Drs. R. van Snippenburg – Longarts
 • Drs. N. M. Verheijen – Longarts/Somnoloog
 • Dr. P. J. E. Vos – Longarts/Somnoloog

Ervaringen van zorgverlener

Ben je benieuwd naar de ervaring van collega-huisarts Roy Jurriaans met Ksyos Slaap?  Roy: “Als grootste voordeel zie ik dat de patiënt niet naar het ziekenhuis hoeft in Zwolle, dat is toch zo’n 20 km bij Genemuiden vandaan. Het onderzoek is daardoor veel laagdrempeliger voor patiënten.”

Lees hier het interview met Roy

Interesse?

Heb je nog vragen over Ksyos Slaap? Of wil je direct starten met slaapapneu diagnostiek via de huisartsenpraktijk? Neem contact met ons op.

Meer info of aanmelden