Hoe werkt het?

Voor patiënten met astma en COPD—of een vermoeden daarvan—krijg je als huisarts ondersteuning van Ksyos Pulmonologie. Zowel bij de diagnose als het behandelplan. Via de beveiligde Ksyos omgeving kun je spirogrammen, anamnese en aanvullende informatie uitwisselen met lokale longartsen.

Trouwens, veel werk kan gedaan worden door de praktijkondersteuner of assistente. Dat maakt het leven weer wat makkelijker.

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om via Ksyos een spirometer met korting aan te schaffen. We houden je op de hoogte wanneer dit verandert.

 

 

Ksyos Pulmonologie maakt de drempel om iemand zelf te onderzoeken lager. Met de longarts als achterwacht kan ik patiënten goede zorg bieden.
Alex Scholtens, huisarts

Vergoedingen

Als huisartsenpraktijk starten met Ksyos Pulmonologie is kosteloos. Huisartsen kunnen voor het afnemen van het spirogram een M&I tarief (code 13004) declareren. De hoogte van deze vergoeding vind je hier terug.

  • Als medisch specialist (longarts) krijg je per kwartaal een vergoeding van Ksyos voor alle beantwoorde consulten.
  • Patiënten krijgen het consult vergoed. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico.
  • Voor patiënten die niet woonachtig in Nederland zijn, gelden de passanttarieven.

Interesse?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je praktijk of regio? Of heb je andere vragen over Ksyos Pulmonologie? Neem contact met ons op.

Meer info of aanmelden