Slaaponderzoek in je eigen bed (patiënt)
Heb jij last van vermoeidheid overdag, heb je overgewicht of klaagt jouw partner dat je snurkt? Misschien is er sprake van slaapapneu. Om hierachter te komen is een slaaponderzoek nodig.

Zó werkt Ksyos Slaap
Door een online samenwerking tussen huisarts en medisch specialist kan OSAS-diagnostiek zónder wachttijd, reistijd en thuis in eigen bed plaatsvinden.
Het Ksyos slaaponderzoek in 3 stappen
- Bij de huisarts
De patiënt die klachten heeft die passen bij slaapapneu, maakt een afspraak bij de huisartsenpraktijk. Je verwijst de patiënt naar een slaaponderzoek via het Ksyos platform of via je HIS. - Het slaaponderzoek
Na de afspraak bij de praktijk krijgt de patiënt een pakket thuisgestuurd. Hierin zit de slaaprecorder waarmee de patiënt zelf het slaaponderzoek kan uitvoeren. In de instructies en bijbehorende app staat eenvoudig uitgelegd hoe het slaaponderzoek moet worden uitgevoerd. Ook ontvangt de patiënt via de mail een vragenlijst, zodat de medisch specialist een goed beeld kan krijgen van de klachten. - Videoconsult met de medisch specialist
Na het onderzoek, krijg de patiënt een link van Ksyos via de e-mail. Via deze beveiligde link kiezen ze zelf een datum en tijd voor het videoconsult met de medisch specialist. De medisch specialist bespreekt met de patiënt de uitslag van het onderzoek. Als er een behandeling nodig is, kan deze direct worden opgestart.
Informatie over vergoeding & kosten
Lees hier meer over de vergoeding voor de huisarts en de eventuele kosten voor de patiënt.

Medisch specialisten Ksyos Slaap
In onze digitale polikliniek diagnosticeren en behandelen onze medisch specialisten patiënten met slaapapneu. Maak hieronder kennis met het team.
- Dr. P.J. Koornstra – KNO-arts/Somnoloog
- Drs. I. Krivokuca – Longarts
- Dr. J.P. van Maanen – KNO-arts/Somnoloog
- Drs. J. A. Mulder – KNO-arts/Somnoloog
- Drs. M. J. T. van der Schoot Longarts/Somnoloog
- Drs. N. M. Verheijen – Longarts/Somnoloog
- Dr. P. J. E. Vos – Longarts/Somnoloog
'Denk bij concentratieproblemen of ochtendhoofdpijn óók aan slaapapneu'
Interview met KNO-arts Jeroen Mulder
Mensen met slaapapneu lopen gemiddeld 8 jaar rond met klachten totdat zij de juiste diagnose krijgen. Symptomen worden vaak toegeschreven aan andere aandoeningen, zoals burn-out of depressie. ‘Samen kunnen we de diagnose sneller stellen en de kwaliteit van leven voor deze patiënten enorm verbeteren’, stelt KNO-arts Jeroen Mulder

Interesse?
Heb je nog vragen over Ksyos Slaap? Of wil je direct starten met slaapapneu diagnostiek via de huisartsenpraktijk? Neem contact met ons op.