Vergoeding huisarts

Je meldt de patiënt aan via het Ksyos platform. Ksyos betaalt hiervoor een vergoeding.

Meer weten? Neem contact met ons op of laat je gegevens hier achter.

Informatie over kosten van het onderzoek

Het is belangrijk om de patiënt te informeren over de eventuele kosten van een slaaponderzoek bij Ksyos.

Medisch specialistische zorg

In medisch specialistische zorg gaan de kosten van het slaaponderzoek van het eigen risico af, net als bij een regulier ziekenhuisbezoek. Als de patiënt geen openstaand eigen risico meer heeft, kost het de patiënt dus niets.

Wie is de zorgverzekeraar?

Indien de patiënt verzekerd is bij een zorgverzekeraar waarmee Ksyos een afspraak heeft, hoeft de patiënt niets te doen. De betaling verloopt dan automatisch.

Heeft de zorgverzekeraar geen afspraak met Ksyos?

Het kan dat de zorgverzekeraar van de patiënt geen afspraak heeft met Ksyos. De zorg wordt nog steeds vergoed, maar de afhandeling verloopt iets anders. De patiënt moet namelijk de factuur die zij van Ksyos ontvangen, zelf indienen bij hun zorgverzekeraar. Vervolgens ontvangen zij een bedrag terug van hun zorgverzekeraar. Dit bedrag, inclusief het openstaande eigen risico, dient de patiënt over te maken naar Ksyos. Wanneer de zorgverzekeraar niet het hele bedrag vergoedt, wordt dat kwijtgescholden door Ksyos. De patiënt betaalt dus nooit meer dan het openstaand eigen risico.

De behandeling

Als er slaapapneu wordt vastgesteld, kan er samen met de medisch specialist worden besloten om een behandeling te starten. De mogelijke kosten hiervan staan los van het onderzoek, en verschillen per soort behandeling.

Passantentarief

Het passantentarief is van toepassing wanneer:

  • Je een buitenlandse zorgverzekering hebt
  • Je geen zorgverzekering hebt afgesloten
  • Jouw zorgverzekeraar geen overeenkomst heeft met Ksyos voor de geleverde zorgdienst.

Je ontvangt in dat geval zelf een factuur van Ksyos. In het bedrag zitten de kosten van het slaaponderzoek, apparatuur, medisch specialisten, verpleegkundig personeel, ICT, facilitair beheer en kosten van de instelling. Voor alle tarieven geldt dat deze vergelijkbaar of lager zijn dan die van ziekenhuizen.

Bekijk hier de passantentarieven

Interesse?

Heb je vragen over slaaponderzoek via Ksyos Slaap? Of wil je direct starten met slaapapneu diagnostiek via de huisartsenpraktijk? Neem contact met ons op of meld je direct aan.

Meer info of aanmelden