Hoe werkt het slaaponderzoek?

Voor het Ksyos slaaponderzoek maken we gebruik van de NightOwl. Via twee sensoren meet de NightOwl een aantal waarden, waarmee kan worden vastgesteld of er sprake is van slaapapneu. Via de NightOwl Companion app bekijkt de patiënt instructiefilmpjes, waarin eenvoudig wordt uitgelegd hoe hij de slaaprecorder moet aansluiten. 

De patiënt slaapt drie succesvolle nachten met de NightOwl, waarbij de app aangeeft wanneer het onderzoek succesvol is afgerond. Via een bluetoothverbinding wordt de data direct naar Ksyos verstuurd. Na het analyseren van de data neemt een van onze longartsen contact op met de patiënt voor een afspraak.

Via een beveiligd videoconsult bespreekt de specialist zijn bevindingen en wordt er indien nodig een passende behandeling gekozen. De uitslag lees je terug in het Ksyos EPD en via een edifact in het HIS. 

 

 

Vergoeding huisarts

Als huisarts vervul je een belangrijke rol in het zorgpad Slaap, door het invullen van onze anamnese en het korte lichamelijk onderzoek. Ksyos betaalt hiervoor een vergoeding conform het specialistentarief. Meer weten? Neem contact met ons op of laat je gegevens hier achter.

Kosten slaaponderzoek patiënt

De kosten van het slaaponderzoek en de eventuele behandeling worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel wordt het onderzoek eigen risico belast, net zoals in het ziekenhuis.

Indien Ksyos een contract heeft met de zorgverzekeraar van de patiënt, stuurt Ksyos de factuur rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. In dit geval vergoedt de zorgverzekeraar 100% van het gefactureerde bedrag. Ksyos heeft contracten met Zorg & Zekerheid, VGZ, ENO, ONVZ, Caresq, ASR en DSW. Als de zorgverzekeraar van de patiënt geen contract met ons heeft, vergoedt de zorgverzekeraar 65% tot 100% van het gefactureerde bedrag.

De patiënt ontvangt na het onderzoek een factuur van Ksyos. Deze dient de patiënt zelf in te dienen bij zijn zorgverzekeraar. Ksyos zal het verschil tussen het factuurbedrag en dat wat de zorgverzekeraar aan de patiënt vergoedt, voor eigen rekening nemen. De patiënt betaalt dus alleen zijn eigen risico.

Passantentarief

Het passantentarief is van toepassing wanneer:

  • Je een buitenlandse zorgverzekering hebt
  • Je geen zorgverzekering hebt afgesloten
  • Jouw zorgverzekeraar geen overeenkomst heeft met Ksyos voor de geleverde zorgdienst.

Je ontvangt in dat geval zelf een factuur van Ksyos. In het bedrag zitten de kosten van het slaaponderzoek, apparatuur, medisch specialisten, verpleegkundig personeel, ICT, facilitair beheer en kosten van de instelling. Voor alle tarieven geldt dat deze vergelijkbaar of lager zijn dan die van ziekenhuizen.

Bekijk hier de passantentarieven

''Ik heb totaal drie nachten geslapen met de NightOwl. Het waren zo’n kleine sensoren dat ik er helemaal niets van merkte; het was totaal niet storend.''
Jurgen Kessels, patiënt

Interesse?

Heb je vragen over slaaponderzoek via Ksyos Slaap? Of wil je direct starten met slaapapneu diagnostiek via de huisartsenpraktijk? Neem contact met ons op of meld je direct aan.

Meer info of aanmelden