Zo werkt het slaaponderzoek
Voor slaaponderzoek hoef je niet in het ziekenhuis te slapen. Dat scheelt zowel wachttijd als reistijd. Het gehele thuis slaaponderzoek word je begeleid door onze professionals. Wil je meer weten over hoe het slaaponderzoek werkt? Download de informatiefolder via onderstaande knop.
Heb je vragen over het slaaponderzoek bij Ksyos?
Vul via onderstaande knop je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op.

Gemiddeld wordt het Ksyos Slaaponderzoek beoordeeld door patiënten met een 8,4
Vroegtijdige diagnose is belangrijk
Klachten van slaapapneu worden niet altijd direct in verband gebracht met apneu. Dit kan ervoor zorgen dat je erg lang met vervelende klachten kan rondlopen die invloed hebben op de kwaliteit van leven. Daarnaast brengt slaapapneu ook extra risico’s met zich mee op hart- en vaatziekten en overige (chronische) aandoeningen. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig een diagnose te stellen.
Binnen twee weken thuis een slaaponderzoek
Na een verwijzing van de huisarts krijg je binnen enkele dagen de apparatuur voor het slaaponderzoek thuisgestuurd. Na het onderzoek, krijg je via de mail een link van Ksyos. Via deze beveiligde link kies je zelf een datum en tijd voor de afspraak met de medisch specialist. Deze afspraak is een video-afspraak, je hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis. Je bespreekt tijdens de afspraak de resultaten van het onderzoek. Als je een behandeling nodig hebt, maak je samen met de specialist de best passende keuze.
Interview met patiënt Jurgen Kessels
Jurgen Kessels (54) kampte jaren met slaapproblemen. Een slaaponderzoek stelde hij lang uit, omdat hij er tegenop zag een nacht in het ziekenhuis door te brengen. Jurgen: ‘’Bovendien, net alsof ik een oog zou dichtdoen met al die sensoren en apparatuur aan mijn lichaam.’’ Toen hij vorig jaar maar liefst zeven keer griepverschijnselen kreeg, was dat voor hem de druppel. ‘’Ik moést weten of ik slaapapneu had; alleen dan kon ik behandeld worden en me ooit weer fit gaan voelen.’’

Kosten slaaponderzoek
Medisch specialistische zorg
De kosten van het slaaponderzoek gaan van je eigen risico af, net als bij een bezoek aan het ziekenhuis. Als je geen eigen risico meer open hebt staan, kost het je niks.
Wie is jouw zorgverzekeraar?
Ben je verzekerd bij een zorgverzekeraar waar Ksyos een afspraak mee heeft, dan hoef je niks te doen. De betaling gaat dan automatisch.
Heeft jouw zorgverzekeraar geen afspraak met Ksyos?
Geen zorgen, je krijgt de zorg nog steeds vergoed, maar het gaat net iets anders. Je moet namelijk de factuur die je van Ksyos krijgt, zelf indienen bij je zorgverzekeraar. Je krijgt dan een bedrag terug van je zorgverzekeraar. Dit bedrag (plus jouw openstaande eigen risico), maak je over naar Ksyos.
Wil je meer weten over het slaaponderzoek bij Ksyos?
Heb je vragen over het slaaponderzoek bij Ksyos? Bekijk de veelgestelde vragen pagina. Staat je vraag er niet bij of wil je weten of je in aanmerking komt voor een slaaponderzoek? Vul via onderstaande button je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op. Let op: je hebt een verwijzing nodig van je huisarts.

Wat is slaapapneu?
Bij slaapapneu stopt de ademhaling herhaaldelijk tijdens de slaap; dit gebeurt minimaal vijf keer per uur. Elke ademstop duurt minstens tien seconden, maar kan soms zelfs zestig seconden duren. Door de ademstop wordt het normale slaappatroon onderbroken en worden sommige mensen zelfs steeds wakker.
Slaapapneu komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen en vooral bij mensen tussen de 45 en 65 jaar. Obstructief slaapapneu syndroom, ook wel OSAS genoemd, is de meest voorkomende vorm van slaapapneu. De ademstops ontstaan bij OSAS doordat de bovenste luchtweg tijdelijk wordt afgesloten. Mogelijke oorzaken van OSAS zijn overgewicht, het consumeren van alcohol, roken en slaapmedicatie.
Wil je meer weten over slaapapneu? Klik op de onderstaande button om verder te lezen.
