Zo werkt het slaaponderzoek

Voor slaaponderzoek hoef je niet naar het ziekenhuis. Dat scheelt zowel wachttijd als reistijd. Het gehele thuis slaaponderzoek word je begeleid door onze professionals.

De stappen voor het slaaponderzoek:

  1.  Je gaat naar je huisarts voor je klachten. De huisarts stelt je vragen over je klachten en inspecteert je mondholte.
  2. Je huisarts verwijst je naar Ksyos Slaap. Zodra je de slaaprecorder hebt ontvangen per post, kun je direct starten met het slaaponderzoek thuis in je eigen bed.
  3. Je slaapt met de slaaprecorder, hiervoor heb je een smartphone of tablet nodig.
  4. Onze polikliniek ziet precies wanneer je het onderzoek hebt afgerond. Je wordt gebeld om een videoconsult in te plannen met een van onze medisch specialisten om de uitslag en eventuele behandeling te bespreken.
  5. Mocht een behandeling voor slaapapneu noodzakelijk zijn, dan regelt Ksyos deze voor jou.

Slaaponderzoek voor thuis aanvragen

Met een slaaponderzoek via Ksyos weet jij binnen een paar weken of je slaapapneu hebt.  Wil je weten of je in aanmerking komt voor een slaaponderzoek? Vul via onderstaande button je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op.

Laat hier je gegevens achter

Kosten slaaponderzoek

De kosten van het slaaponderzoek en de eventuele behandeling worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel wordt het onderzoek eigen risico belast, net zoals in het ziekenhuis.

Indien Ksyos een contract heeft met jouw zorgverzekeraar, stuurt Ksyos de factuur rechtstreeks naar jouw zorgverzekeraar. In dit geval vergoedt de zorgverzekeraar 100% van het gefactureerde bedrag. Ksyos heeft contracten met Zorg & Zekerheid, VGZ, ENO, ONVZ, Caresq, ASR en DSW. Indien je zorgverzekeraar geen contract met ons heeft, vergoedt de zorgverzekeraar 65% tot 100% van het gefactureerde bedrag.

Na het onderzoek ontvang je een factuur van Ksyos. Deze dien je zelf in te dienen bij jouw zorgverzekeraar. Ksyos zal het verschil tussen het factuurbedrag en dat wat de zorgverzekeraar aan jou vergoedt, voor haar eigen rekening nemen. Je betaalt dus alleen je eigen risico.

Interview met patiënt Jurgen Kessels

Jurgen Kessels (54) kampte jaren met slaapproblemen. Een slaaponderzoek stelde hij lang uit, omdat hij er tegenop zag een nacht in het ziekenhuis door te brengen. Jurgen: ‘’Bovendien, net alsof ik een oog zou dichtdoen met al die sensoren en apparatuur aan mijn lichaam.’’ Toen hij vorig jaar maar liefst zeven keer griepverschijnselen kreeg, was dat voor hem de druppel. ‘’Ik moést weten of ik slaapapneu had; alleen dan kon ik behandeld worden en me ooit weer fit gaan voelen.’’

Lees hier het interview met Jurgen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het slaaponderzoek via Ksyos? Op onze FAQ pagina vind je veelgestelde vragen over het thuis slaaponderzoek. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Slaaponderzoek aanvragen

Met een slaaponderzoek via Ksyos Slaap weet jij binnen twee weken of je slaapapneu hebt.  Wil je weten of je in aanmerking komt voor een slaaponderzoek? Vul via onderstaande button je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op.

Laat hier je gegevens achter