Waarom wordt 2FA verplicht?

Tweestapsverificatie is veiliger dan het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord doordat er een extra gegeven wordt gevraagd. Hiermee verhogen we de toegangsbeveiliging van het platform, zodat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de vertrouwelijke (medische) gegevens in Ksyos. Als een NEN en ISO gecertificeerde zorginstelling zijn wij verplicht om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen onze organisatie zeker te stellen en te waarborgen. De tweestapsverificatie is ook vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) als een minimum eis gesteld om van een goede beveiliging te kunnen spreken. Voorbeelden van verificatieapps zijn de Google Authenticator en Microsoft Authenticator.

Wanneer?

Vanaf 1 november 2021 wordt inloggen met tweestapsverificatie verplicht bij Ksyos. Je kunt dit zelf instellen in jouw Ksyos account vanaf medio september. Wij sturen je tegen die tijd instructies over het instellen van 2FA.

Inloggen via het HIS of OptoConnect

Als je via het Huisarts Informatie Systeem (HIS) of OptoConnect inlogt, kun je direct naar het Ksyos platform zoals je gewend bent. Het is echter wel verplicht tweestapsverificatie in te stellen voor het geval je buiten het HIS om inlogt bij Ksyos. In dat geval heb je een verificatiecode nodig.

Ik heb geen telefoon (die ik voor mijn werk wil gebruiken)

Kun je geen gebruikmaken van een verificatieapp op je smartphone? We bieden als alternatief een hardware token aan. Deze kun je alvast reserveren via deze link. We houden je op de hoogte over de beschikbaarheid.

Hulp nodig?

Voorzie je problemen bij het gebruik van een verificatieapp op jouw werkplek? Stuur dan een mailtje naar info@ksyos.nl. We helpen je graag om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.