In het zorgpad Obesitas wordt de patiënt gescreend en begeleid door een multidisciplinair behandelteam. De behandeling in dit zorgpad is een combinatie van een operatie en een leefstijlverandering. Vijf jaar lang wordt de patiënt begeleid om de verandering in te zetten en ook vast te houden.

Het behandelteam van het zorgpad Obesitas bestaat uit een chirurg, verpleegkundig specialist, diëtist, psycholoog en leefstijlcoach. Naar aanleiding van gesprekken met de verschillende specialisten wordt er bekeken of de patiënt in aanmerking komt voor de operatie. Daarnaast staat het team ook voor je klaar om samen met jou een duurzame leefstijlverandering te bereiken.

Verwijzen via Zorgdomein
De eerste patiënten zijn inmiddels verwezen en gestart met het zorgpad Obesitas. Via zorgdomein kan de huisarts patiënten voor het nieuwe obesitas zorgpad naar het OCA verwijzen. Dit kan door te klikken op medisch specialistische zorg –> heelkunde –> obesitas –> OLVG verwijsafspraak leefstijlbegeleiding met of zonder maagverkleining (Obesitas Centrum Amsterdam).

 

Meer weten?

Ben je patiënt? Bespreek met je huisarts de mogelijkheden. Wanneer je wilt starten met dit traject kan je huisarts je verwijzen naar het Obesitas Centrum Amsterdam (onderdeel van OLVG). Schrijf je in voor de voorlichtingsavond via deze link: www.obesitascentrumamsterdam.nl/voorlichtingsavond/. Voor vragen kan je ook altijd terecht bij de Ksyos Polikliniek Obesitas via 020 600 00 60.

Ben je huisarts? Klik hier voor meer informatie of neem een kijkje op https://obesitascentrumamsterdam.nl. Voor vragen kan je terecht bij de Ksyos Polikliniek Obesitas via 020 600 00 60.