Holter
-
Wat zijn de kosten van mijn holter onderzoek?
Een holter onderzoek kost gemiddeld €150,- (eigen risico), maar verschilt sterk per zorgverzekeraar. Voor het exacte bedrag kun je het beste je zorgverzekeraar bellen. Ben je door je eigen risico heen voor dit jaar? Dan kost het onderzoek je niets.
-
Mag ik een beha aan tijdens het onderzoek?
Tijdens het onderzoek mag je een beha dragen. Het kan echter zo zijn dat de plakkers het niet comfortabel maken om een beha te dragen. In dat geval zou je een sport beha kunnen aandoen of een beha zonder beugels. Tijdens het aanbrengen van de plakkers kan het wel makkelijker zijn om de beha even uit te trekken.
Thuis Holter
-
Het lukt me niet om de plakkers goed op te plakken. Wat kan ik het beste doen?
Het belangrijkste is dat de huid goed voorbereid is voor de plakkers. Kijk voor de stappen van de huidvoorbereiding in de handleiding bij ‘voorbereiding plakinstructies’. Aan de hand van de illustratie kun je de plek van de plakker bepalen. Dit hoeft niet op de millimeter nauwkeurig. Twijfel je of kom je er niet uit? Je kunt onze Servicedesk elke werkdag van 8.30 – 17.00 uur bereiken op 020 600 00 60.
-
De recorder brandt rood/oranje. Wat moet ik doen?
Brandt de recorder rood of oranje in plaats van groen? Mogelijk gaat er iets niet goed met je opname. Neem in dat geval contact met ons op. Je kunt onze Servicedesk elke werkdag van 8.30 – 17.00 uur bereiken op 020 600 00 60.
-
Ik heb een onderdeel niet ontvangen. Wat moet ik doen?
In de handleiding lees je wat er allemaal in het pakket moet zitten. Ontbreekt er een item? Je kunt onze Servicedesk elke werkdag van 8.30 – 17.00 uur bereiken op 020 600 00 60.
-
Ik heb de Thuis Holter ontvangen, maar ik wil het onderzoek niet meer doen. Wat nu?
De huisarts heeft besloten dat een holter onderzoek het juiste onderzoek is voor jouw klachten. Wil je het onderzoek niet meer uitvoeren? Je kunt het pakket terugsturen met de retourenvelop door deze in te leveren bij een pakketpunt van PostNL. Je hoeft geen postzegel op de retourenvelop te plakken. Neem eerst contact op met je huisartsenpraktijk als je besluit dit te doen.
-
Hoe lang moet ik de recorder dragen?
Het onderzoek kan 24, 48 of 72 uur duren. De duur hiervan is bepaald door je huisarts. Dit vind je terug bovenaan je dagboek bij ‘Duur opname’. Twijfel je of kun je het niet vinden? Je kunt onze Servicedesk elke werkdag van 8.30 – 17.00 uur bereiken via 020 600 00 60.
-
Wat moet ik noteren op mijn dagboek?
Op het dagboek moet je al je activiteiten en rust momenten invullen. Vul eerst de datum in, dan het tijdstip en vervolgens je activiteit. Hierbij is het belangrijk dat je invult wanneer je iets actiefs doet en wanneer je rust hebt. Ook het moment van inname van (hart)medicatie is belangrijk om te noteren. Zo kan de cardioloog effecten hiervan herkennen in de opname. Als je de plakkers vervangt of gaat douchen, dien je dit ook te noteren.
-
Mag ik een beha aan tijdens het onderzoek?
Tijdens het onderzoek mag je een beha dragen. Het kan echter zo zijn dat de plakkers het niet comfortabel maken om een beha te dragen. In dat geval zou je een sport beha kunnen aandoen of een beha zonder beugels. Tijdens het aanbrengen van de plakkers kan het wel makkelijker zijn om de beha even uit te trekken.
-
Mag ik douchen tijdens het onderzoek?
Je mag douchen tijdens het onderzoek, alleen kan de recorder niet tegen water. Je kunt hiervoor de recorder loskoppelen van de plakkers, door de kabel (voorzichtig) uit de recorder te trekken en de recorder aan de kant te leggen. De plakkers kun je gewoon laten zitten tijdens het douchen. Na het douchen kun je de kabel weer in de witte poort van de recorder duwen. Je hoeft geen knop in te drukken op de recorder, het onderzoek loopt automatisch door. Noteer wel even in het dagboekje het tijdstip van loskoppelen.
-
Wanneer moet ik de plakkers vervangen?
De plakkers kunnen in principe 72 uur mee. Laat er een plakker tussendoor los, of merk je dat ze na het douchen niet goed meer zitten? Vervang de plakkers dan. Er zit één reservesetje bij om dit te doen. Je dient hiervoor weer de huid schoon te maken met een alcoholdoekje voordat je de plakkers op de huid plakt.
-
Ik heb een allergische reactie van de plakkers. Wat moet ik doen?
Heb je last van ondraaglijke jeuk of pijn van de plakkers? Dan kun je de plakkers het beste direct verwijderen van de huid en contact opnemen met je huisarts. Met je huisarts kun je vervolgens bespreken welke vervolgstappen genomen moeten worden.
-
Hoe werkt het retour sturen?
Als het onderzoek afgerond is, kun je de recorder en het ingevulde dagboek in de retourenvelop doen. De plakkers mogen worden weggegooid. De retourenvelop kun je kosteloos terugsturen door deze bij een pakketpunt van PostNL in te leveren. Je hoeft hiervoor geen postzegel op de envelop te plakken. Het pakketje moet binnen één maand terug gestuurd zijn, anders kunnen wij niet garanderen dat het onderzoek nog beoordeeld kan worden.
-
Binnen welke termijn moet ik de retourenvelop terugsturen?
De retourenvelop met daarin de recorder en je ingevulde dagboek moeten binnen één maand terug gestuurd zijn, anders kunnen wij niet garanderen dat het onderzoek nog beoordeeld kan worden.
-
Hoe snel moet ik de recorder dragen als ik deze heb ontvangen?
Je huisarts heeft besloten dat een holter onderzoek het juiste onderzoek is voor jouw klachten. Daarom is het belangrijk dat zodra je het pakket ontvangen hebt, het onderzoek zo snel mogelijk start. Op deze manier heb je op tijd de uitslag. Vergeet de recorder en het ingevulde dagboek niet binnen één maand terug te sturen. Anders kunnen wij niet garanderen dat het onderzoek nog beoordeeld kan worden.
-
Hoe lang duurt het voordat ik de uitslag heb van het onderzoek?
Nadat je de recorder en je ingevulde dagboek opgestuurd hebt, wordt het onderzoek van de recorder afgehaald en doorgestuurd naar een cardioloog. De bevindingen van de cardioloog worden doorgestuurd naar je huisarts. Dit duurt normaal gesproken één week, maar is sterk afhankelijk van de bezorgtijd van PostNL. Daarom is het belangrijk dat je de retourenvelop zo snel mogelijk weer opstuurt na het onderzoek. De uitslag van je onderzoek wordt door de huisarts met je gedeeld.
-
Wat zijn de kosten van een Thuis Holter voor mij?
De kosten van een Thuis Holter zijn gelijk aan de kosten voor een holter onderzoek op de huisartsenpraktijk. Dit kost gemiddeld € 145,- (eigen risico), maar verschilt sterk per zorgverzekeraar. Voor het exacte bedrag kun je het beste je zorgverzekeraar bellen. Ben je door je eigen risico heen voor dit jaar? Dan kost het onderzoek je niets.