Binnen een kwartier een diagnose en advies

Samen met een groep betrokken dermatologen hebben wij het Snelconsult ontwikkeld, om de huisarts te ontzorgen en de patiënt snel duidelijkheid te kunnen bieden. Wanneer een patiënt met huidklachten in de praktijk komt, kan de huisarts via het Snelconsult eenvoudig het advies van een dermatoloog inwinnen. De patiënt wacht even in de wachtkamer of de assistente belt de patiënt na een kwartiertje op met de uitslag en eventueel behandeladvies. Het is kosteloos in gebruik en eigen risico vrij voor de patiënt.

Het Snelconsult in 3 stappen

 1. Start het consult
  Start eenvoudig vanuit je HIS het Ksyos Platform. Kies voor het vakgebied Dermatologie en selecteer het type consult Snelconsult. Hierna maak je de keuze uit algemene huidklachten of dermatoscopie
 2. Het consult
  Je maakt de foto’s in de Ksyos Dermatologie app. De foto’s worden dan direct geupload in het aanvraagformulier in het Ksyos platform op je computer. Daarnaast vul je ook de anamnese in en stel je je vraag aan een van onze specialisten.
 3. Uitslag & terugkoppeling
  De dermatoloog beoordeelt de huidklacht en beantwoordt jouw vraag binnen 15 minuten. De patiënt wacht even in de wachtkamer of de assistente belt de patiënt na een kwartier op met de uitslag en eventueel behandeladvies. De uitslag is te zien in het Ksyos platform. Daarnaast wordt er een Edifact bericht verstuurd naar je HIS.

Vergoedingen & kosten

 • Declarabel als M&I verrichting onder code 13009 (m.u.v. DSW).
 • De kosten van het consult zijn eigen risico vrij voor de patiënt (m.u.v. DSW).