Met het zorgpad Wondzorg willen we samen met verpleegkundig specialisten en dermatologen de zorg voor gecompliceerde wonden verbeteren. Dit doen we door kwalitatieve zorg bij de patiënt thuis te leveren. We werken voor de pilot samen met dermatologen Miriam Loots en Amber Goedkoop en met Quality Zorg: dé gespecialiseerde thuiszorgorganisatie op het gebied van wondzorg in Nederland. 

Hoe werkt het?

Na verwijzing van de huisarts via Ksyos wordt de patiënt binnen 48 uur gebeld en gezien door een verpleegkundig specialist van Quality Zorg. De verpleegkundig specialist onderzoekt de patiënt en stelt een behandelplan op. Dit wordt direct uitgevoerd en digitaal gesuperviseerd door de dermatoloog. Daarna volgt het nodige vervolg-behandelplan. De patiënt krijgt wondzorg van gespecialiseerde wondzorgverpleegkundigen van Quality Zorg. Zij kunnen de patiënt van Ksyos na een aantal behandelingen overnemen wanneer de patiënt langdurige zorg nodig heeft of de patiënt wordt weer overgedragen aan de ‘eigen’ thuiszorg.  De huisarts krijgt bericht over hoe het met de patiënt gaat.

Deelname pilot

In juli starten we met de drie maanden durende pilot. Er zijn nog een paar plekken vrij voor enthousiaste huisartsen die hieraan willen deelnemen. Je hoeft als huisarts enkel de patiënt te verwijzen en ontvangt van het eerste en laatste bezoek een verslag direct in het HIS. Voor jouw rol in het zorgpad ontvang je per patiënt een vergoeding. Wil jij graag betrokken zijn bij de ontwikkeling van een nieuw Ksyos zorgpad? Meld je dan aan via info@ksyos.nl