Luuk, waarom heb je de overstap gemaakt van optometrist naar accountmanager bij Ksyos Oogheelkunde?

‘’Ik werkte al met Ksyos Oogheelkunde voor zowel mijn werk in meerdere optiekzaken, als voor mijn werk in het Oogziekenhuis Rotterdam. Ik vond mijn werk heel leuk en had fijne collega’s, maar ik wist dat ik hier niet voor altijd zou blijven. De digitale zorg heeft mij vanaf het begin altijd al geboeid. Ik heb vóór mijn studie Optometrie een periode Geneeskunde gestudeerd, daar komt die interesse denk ik vandaan. Uiteindelijk heb ik de overstap naar Ksyos gemaakt, waar ik accountmanager ben bij team Oogheelkunde. Deze functie is voor mij de perfecte combi.” 

Wat doe je precies als accountmanager bij Ksyos Oogheelkunde?

”Enerzijds heb ik contact met oogartsen, huisartsen en optometristen om de oogheelkundige zorg en de dienst Oogheelkunde binnen Ksyos te verbeteren. Ik vind het erg leuk om met verschillende zorgverleners te sparren en een goede relatie met hen te onderhouden. Anderzijds ben ik een productspecialist binnen ons team: doordat ik als optometrist zowel in de optiek als in het ziekenhuis heb gewerkt, kijk ik met een kritische blik naar Ksyos Oogheelkunde als dienst. De ervaring vanuit het werkveld kan ik dan goed gebruiken.’’ 

Is het altijd je passie/ambitie geweest om iets met (oog)zorg te doen?

‘’Toen ik begon met Geneeskunde wilde ik iets met Chirurgie gaan doen.  Echter besloot ik na een jaar te stoppen. Het stuk commercie in combinatie met zorg bleef ik interessant vinden, vandaar dat ik de optometrie ben ingerold. De interesse in zorg, ogen en digitalisering had ik wel altijd al.”  

Doordat ik als optometrist zowel in de optiek als in het ziekenhuis heb gewerkt, kijk ik met een kritische blik naar Ksyos Oogheelkunde als dienst.
Accountmanager Luuk van der Noll

Je werkt nu op kantoor/thuis en hiervoor in de optiekzaak/ziekenhuis. Dat is nogal een verschil. Hoe ervaar je deze switch?

‘’Door corona heb ik heel veel thuisgewerkt. Hierdoor had ik veel minder fysiek contact met collega’s dan bijvoorbeeld in de optiekzaak of in het ziekenhuis. Daar heb je namelijk altijd wel iemand om je heen, wel zo gezellig. Een positief punt is dat ik meer flexibiliteit heb om mijn dagen in te delen. Ik heb kinderen dus dat is wel handig. Soms begin ik wel eens heel vroeg, waardoor ik ook eerder kan stoppen of andersom. Dat geeft wel vrijheid. Tot nu toe ben ik heel blij met mijn banenswitch. Ik werk nu pas een klein jaar bij Ksyos en ik ga met veel plezier naar mijn werk.’’ 

Hoe zie jij de toekomst van de gezondheidszorg/oogheelkundige zorg in Nederland?

‘’Ik zie dat vergrijzing toeneemt, zeker binnen oogheelkunde. Meer zorg moet daarom digitaal gaan plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld digitale screenings. Want hoe is het anders houdbaar? Ook hiervoor biedt Ksyos Oogheelkunde dus een oplossing. Wel vraag ik me af: waar ligt de scheiding tussen het ziekenhuis, de huisartsenzorg en de optometrist?
Daarnaast zie je ook dat we een tekort hebben aan optometristen. Ik denk dat optometristen een steeds belangrijkere rol krijgen om de oogheelkundige zorg die gaat toenemen, te kunnen ondersteunen. De optometrische zorg binnen de optiek wordt steeds professioneler en uitgebreider. Steeds meer optiekzaken geven een duidelijke splitsing tussen optiek en optometrie. 

En dan heb je ook nog de verschuiving van chronische zorg uit het ziekenhuis. Wat doen we met chronische zorg? Als je de chronische zorg uit het ziekenhuis kan gaan houden, komt er meer plek voor de specialistische zorg. Je ziet dat die verschuiving al plaatsvindt.”

Waar zie jij jezelf over vijf à tien jaar?

‘’Ik heb het op dit moment super naar mijn zin bij Ksyos. Ik hoop als accountmanager/productspecialist meer succesvolle projecten te gaan doen. Er is de komende jaren nog genoeg te doen binnen Ksyos Oogheelkunde, dus een mooie uitdaging voor mij.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

‘’Ik houd ervan om leuke dingen te doen met mijn gezin of en met vrienden. Ik heb drie kinderen van vier, twee en zes maanden. Lekker druk dus. Daarnaast kan je me op een hockey- of tennisveld vinden en zie je me hardlopen langs de Kralingse Plas!