Tijdens deze tweede editie van Fast Forward Dermatology gaan deelnemers gedurende twee dagen aan de slag met het vinden van innovatieve oplossingen voor mensen met jeuk. Jeuk, ook wel pruritus genaamd, heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven van mensen die dit ervaren. Jeuk is vaak direct afkomstig van huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis of urticaria. Maar jeuk kan ook aanwezig zijn zonder dat er sprake is van een huidafwijking. Het kan dan van binnenuit ontstaan, zoals bij mensen met bijvoorbeeld nier-of leverproblemen.

Programma

Van donderdagavond t/m zaterdagmiddag werk je samen met je team aan verschillende opdrachten om tot een goed uitgedachte oplossing te komen. Elk team wordt van tevoren samengesteld op basis van een zo’n goed mogelijke mix van patiënten, ontwerpers, zorg- & welzijnsprofessionals, techneuten, datascientists en mensen met andere expertises. Tijdens de hackathon worden de teams begeleid door ervaren coaches. Voorafgaand aan de hackathon bieden we een workshop mensgericht ontwerpen aan om deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden.

Iedereen kan iets bijdragen. Het is vooral belangrijk dat je de wil hebt om de zorg te verbeteren.
Dermatoloog/mede-organisator Herm Martens

Mede-organisator Herm Martens

Dermatoloog Herm Martens begon vijf jaar geleden met het organiseren van zorghackathons vanuit Dutch Hacking Health om problemen in de zorg op te lossen. Elk jaar wordt een zorghackathon georganiseerd over een andere dermatologische aandoening. Vorig jaar was het thema eczeem. ”Tijdens een hackathon zit je met alle experts aan tafel die je nodig hebt om een probleem op te lossen. Iedereen kan iets bijdragen. Het is vooral belangrijk dat je de wil hebt om de zorg te verbeteren.’’

Locatie

Ksyos is dit jaar uitgekozen als locatie partner van de Zorghackaton. Dit houdt in dat wij het event zullen hosten op ons kantoor in Amsterdam. We zijn erg blij om hier deel van uit te maken en kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen op ons nieuwe kantoor.  Het worden twee inspirerende dagen!

Overige partners: Sanofi NederlandAmgen

Aanmelden

Oplosser
Ben je patiënt, zorgprofessional, ontwerper of heb je andere expertise die je graag wilt delen? En wil jij een verschil maken voor de gezondheid van en zorg voor mensen met jeuk en meedenken aan een van de uitdagingen (en die helpen oplossen)?

Uitdager
Heb jij een idee om de gezondheid of gezondheidszorg voor patiënten met jeuk te verbeteren? Of loop je tegen beperkingen aan en wil je er iets aan doen?

Meld je hier aan.