Respect en waardering

Door corona staat de zorgsector onder enorme druk en hebben zorgmedewerkers het zwaar. Daarentegen is de waardering voor het werk dat zorgmedewerkers elke dag uitoefenen enorm gegroeid als gevolg van de pandemie.

Vandaag geven we bij Ksyos het podium aan Paula, werkzaam als POH-GGZ/trainer eHealth.

Paula, waarom heb je voor werk in de zorg gekozen?

”Mijn motivatie om in de zorg te gaan werken, komt voort uit het klassieke voorbeeld van ‘mensen willen helpen’. Ik wilde graag met mijn kennis en vaardigheden andere mensen beter maken.  Ondertussen heb ik geleerd dat het beter is om je rol als professional zo klein mogelijk te maken en mensen vooral te ondersteunen in hoe zij zelf hun leven vorm willen geven.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

”Het leukste vind ik het als iemand echt gemotiveerd is om dingen te veranderen en daar actief stappen in zet. Je kan daar allebei veel voldoening uit halen. Daarna blik je samen terug: ‘weet je nog hoe het was voor je hiermee begon? Kijk eens wat je bereikt hebt’.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

”Ik zie of spreek op een dag ongeveer acht tot tien mensen met vaak erg uiteenlopende problemen en vragen. Het zijn relatief korte gesprekken; soms gericht op verandering en soms meer gericht op ondersteuning. Ik behandel patiënten zelf of stuur ze door naar de juiste instantie. Door corona vinden meer gesprekken telefonisch plaats of via videobellen, maar gelukkig ook nog op de praktijk.”

Wat versta jij onder werkplezier?

Werkplezier zit voor mij zowel in het proces als in het resultaat van een behandeling: samen ondanks alle ellende toch even kunnen lachen, inzicht krijgen in patronen en verandering zien bij de ander. Dat zijn belangrijke momenten waarop ik plezier ervaar in mijn werk.

Ksyos Health Week

Bij Ksyos werken we elke dag samen met 4.500 medisch specialisten en paramedici, 7.500 huisartsen én meer dan 100 fijne collega’s aan de gezondheid van iedereen. Daar valt dus ook onze eigen gezondheid onder. We vinden het belangrijk dat iedereen ondanks de nieuwe werksituatie vitaal en gezond blijft en met plezier zijn werk uit kan voeren. Maandag hebben we de allereerste Ksyos Health Week afgetrapt. Naast activiteiten als bootcamp, yogales en muziekbingo ontvangen onze collega’s dagelijks mindfulness oefeningen, tips voor de gezondheid, en een health recept. Goed voor de fysieke en mentale gezondheid!