'Slaapproblematiek in de huisartsenpraktijk'

We nodigen je van harte uit voor de gratis nascholing ‘Slaapproblematiek in de huisartsenpraktijk’ op 22 april in Schouwburg de Lawei, Drachten.

Slaapapneu
Veel mensen kampen met slaapproblemen, zoals slaapapneu. Deze stoornis kan leiden tot o.a. suikerziekte, hoge bloeddruk, overgewicht, hartritmestoornissen, psychische klachten (burn-out specifiek), verzuim en een hogere mortaliteit.

Diagnose
Serieuze slaapapneu komt bij ongeveer 1 op de 30 mensen voor. Op dit moment is circa 80% van mensen met slaapapneu nog niet gediagnosticeerd (bron: American Academy of Sleep Medicine). Huisartsen en POH’s-GGZ kunnen hier verandering in brengen.

Globaal programma

Een POH-GGZ, somnoloog en huisarts spijkeren op 22 april graag jouw kennis bij op het gebied van slaapproblematiek onder het genot van een hapje (broodjes & soep) en drankje. Ze belichten welke slaapproblemen ze tegenkomen en delen ervaringen uit de praktijk. Ook komen eHealth-mogelijkheden, tools die ingezet kunnen worden en casussen aan bod, waarbij de POH-GGZ heeft bijgedragen aan de diagnostiek van OSAS. Accreditatie is aangevraagd.

Meer info en aanmelden
Meld jezelf en/of je collega’s uiterlijk 18 maart (vol=vol) aan via deze link. Voor vragen kun je ons bereiken via info@ksyos.nl of 020-6000060.

Waar en wanneer?
Op 22 april van 18.00-18.45 uur (inloop) tot 21.30 uur.
Schouwburg de Lawei
Laweiplein 1
9203 KL Drachten


Let op: het kan zijn dat Laweiplein 1 nog niet in je navigatie beschikbaar is als adres. Voer dan Burgemeester Wuiteweg 24 in als adres.

Bereikbaarheid
Vanuit Leeuwarden neem je de N31 richting Drachten. Vanuit de richting Groningen neem je de N7 en vervolgens de A7. Eenmaal in Drachten kun je de borden volgen richting centrum/ De Lawei.

Openbaar vervoer
Indien je met het openbaar vervoer komt, dan kun je vanuit Leeuwarden Qbuzz 14 of 320 nemen en vanuit Groningen Qbuzz 304 en 314. Voor meer informatie over buslijnen, bustijden en actuele informatie ga naar www.qbuzz.nl. Via www.9292ov.nl kun je makkelijk en snel jouw reis plannen. Vijftig meter van De Lawei bevindt zich het busstation, halte Van Knobbeldorffsplein.

Parkeren
Op een aantal plekken bij het centrum van Drachten kun je gratis parkeren:

  • Kiryat Onoplein
  • Parkeerplaatsen Reidingweg
  • Parkeerterrein VV Drachten
  • Parkeergarage Raadhuisplein