Holter en event onderzoek in 8 stappen

 

 1. Je vraagt een holter onderzoek aan via het Ksyos platform.
 2. De POH of assistente in de praktijk stelt de holter in op 24, 48, 72 uur of 7 dagen (event) en sluit deze aan bij de patiënt.
 3. De patiënt gaat naar huis en draagt de holter tijdens de afgesproken periode. De patiënt noteert zijn of haar klachten in het patiëntendagboekje.
 4. Na het onderzoek levert de patiënt de holter in bij de praktijk.
 5. De POH of assistente leest de holter uit en laadt de onderzoeksdata in het Ksyos platform.
 6. Een regionale cardioloog beoordeelt het onderzoek.
 7. Binnen drie werkdagen ontvang je de uitslag en het advies via Edifact in het HIS. Ook het complete onderzoeksrapport, inclusief ritmestroken is beschikbaar in het Ksyos platform.
 8. Optioneel kun je voor aanvullend advies over het vervolgbeleid een digitaal consult aanvragen bij een (regionale) cardioloog.

 

Zó werkt het Holteronderzoek

Extra optie: de Thuis Holter

Met de Thuis Holter kan een patiënt een holteronderzoek krijgen zonder de deur uit te hoeven. Hiermee maken we de cardiologische zorg toegankelijker en brengen we de zorg dichter bij de patiënt.

 1. De holter wordt door Ksyos ingesteld en direct naar de patiënt verstuurd. Dankzij de duidelijke uitleg kan de patiënt de holter thuis eenvoudig aansluiten.
 2. Na het onderzoek stuurt de patiënt de holter weer terug naar Ksyos. Vervolgens wordt de holter uitgelezen en wordt de onderzoeksdata geladen in het Ksyos platform.
 3. De verdere stappen zijn hetzelfde als wanneer je de holter instelt op de praktijk. Een (regionale) cardioloog beoordeelt het onderzoek. Binnen drie werkdagen ontvang je de uitslag en het advies via Edifact in het HIS.

Zó werkt de Thuis Holter

Vergoedingen en kosten

Bij inzet van het zorgpad Holter onderzoek kun je als huisarts een M&I-tarief 13011 declareren bij de preferente zorgverzekeraar.

Voor de patiënt valt een holter- of event-onderzoek onder het eigen risico. Voor het onderzoek geldt bij iedere zorgverzekeraar een vast tarief, ongeacht waar (ziekenhuis, MDC of huisartspraktijk) of door wie het onderzoek wordt uitgevoerd. Ksyos heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland en zorgt dat de administratie altijd via de desbetreffende verzekeraar verloopt.

 

Interesse?

Wil je meer weten over het zorgpad Holter onderzoek van Ksyos Cardiologie? Of wil je direct starten? Neem contact met ons op of meld je direct aan.

Vraag hier meer informatie aan