Oogartsen, optometristen, huisartsen en Ksyos hebben onlangs een omvangrijke pilot succesvol afgesloten in de Regio Rijnmond. Hierbij zijn meer dan 25.000 patiënten met eenvoudige oogklachten zoals glaucoom, cataract, macula degeneratie, blefaritis en een jeukend oog gezien door de optometrist onder supervisie digitaal door de regionale oogarts.

Voordelen Zorgpad Oogheelkunde Rijnmond

  • Lagere kosten voor de patiënt (de zorgverzekeraar verrekent € 30,- – € 147,- eigen risico)
  • Geen wachttijd, dichter bij de patiënt
  • Reductie onnodige verwijzingen naar de oogarts (64% reductie fysieke verwijzingen oogarts)

Je kan nu al patiënten met niet-acute oogklachten verwijzen naar de optometrist in de regio. Zo krijgt je patiënt sneller betere zorg, dichtbij en tegen lagere kosten, maar wordt mede door nauwe betrokkenheid van de oogartsen de kwaliteit gewaarborgd. 

Werkwijze

Je verwijst patiënten met niet acute-oogklachten naar de Ksyos optometrist. Vrijwel alle patiënten die u anders naar de oogarts zou verwijzen komen hiervoor in aanmerking. De optometrist voert dichtbij en zonder wachttijd  een door de oogartsen geprotocolleerd optometrisch onderzoek uit. De oogarts kijkt altijd mee op afstand.

Het Zorgpad Oogheelkunde Rijnmond resulteert in een uitslag en advies van de oogarts direct in uw HIS, inclusief alle onderzoeksgegevens in het Ksyos dossier. Een eventueel vervolgtraject in de tweedelijn wordt door u of namens u door de optometrist geïnitieerd.

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@ksyos.nl of 020 – 600 00 60.