Zó werkt Ksyos Orthoptie

Een orthoptist onderzoekt volwassenen en kinderen met klachten als scheelzien, hoofdpijn na inspanning van de ogen, dubbelzien en leesproblemen. Met Ksyos Orthoptie verwijst de huisarts patiënten via Ksyos naar een orthoptist, in de optiek in de buurt.

Werkwijze orthoptisch onderzoek

De huisarts verwijst de patiënt via Ksyos naar een orthoptist, in de optiek in de buurt. De orthoptist onderzoekt de oogspieren en controleert de samenwerking tussen de ogen. Bij het eerste bezoek aan de orthoptist kijkt de oogarts digitaal, op afstand mee. De specialistische kennis van de orthoptist wordt daarmee aangevuld door generalistische kennis van de oogarts, wat nodig is om bepaalde ziektebeelden uit te sluiten. Bij een vervolgonderzoek is dit optioneel. De oogarts heeft een maximale reactietermijn van twee werkdagen, maar reageert gemiddeld binnen vijf uur. Uitslagen, bevindingen, diagnose en het advies van de orthoptist en de oogarts worden via Ksyos en via een edifact-bericht naar het HIS gestuurd. De orthoptist deelt de uitslag met de patiënt en initieert het vervolgtraject.

Vergoedingen

Orthoptie wordt voor de patiënt volledig vergoed. Echter doet Ksyos wel aanspraak op het eigen risico. Patiënten onder de achttien jaar hoeven geen eigen risico te betalen. Voor kinderen is het orthoptisch onderzoek via Ksyos dus kosteloos.

Interesse?

Ben je huisarts en wil je starten? Wij maken een Ksyos-account voor je aan en plannen een korte (telefonische) afspraak in. Hierin leggen we je uit hoe het verwijzen naar de optometrist precies werkt, waarna je direct kan starten!

Ben je orthoptist of oogarts en wil je onderdeel zijn van Ksyos Orthoptie? Neem contact met ons op of meld je direct aan.

Meer info of aanmelden