Passende zorgpraktijken

Het Zorginstituut Nederland definieert passende zorg als de aanpak om de zorg in Nederland voor iedereen goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Ksyos biedt passende zorg in diverse vakgebieden (waaronder bijvoorbeeld OSAS diagnostiek en obesitaszorg) en al langere tijd binnen de cardiologie.

Huisarts René Bloem over het cardiologisch onderzoek thuis: “Voor mij is dit een uitstekend voorbeeld van efficiëntere zorg. De patiënt heeft de zorg dichtbij, het onderzoek heeft geen wachttijd en is goedkoper dan een verwijzing naar een cardioloog.” Ervaringsdeskundige mevrouw Visser: “Het was heel fijn dat het thuis kon. Kort na het onderzoek kreeg ik een telefoontje van de huisarts. Hij kon mij gelukkig vertellen dat er niks met mijn hart aan de hand is. Dat is een hele geruststelling”

Lees het hele rapport

Klik hier om het hele rapport te lezen: IZA – MTR Magazine TG (op pagina 25 wordt Ksyos vermeld). Het rapport is op 4 juni 2024 door minister Helder (VWS), minister Dijkstra (Medische Zorg en staatssecretaris Van Ooijen (VWS) aangeboden aan de Tweede Kamer.

Mijn huisarts had me aangemeld voor een 72-uurs onderzoek. Het was heel fijn dat dit thuis kon. Ik kreeg het kastje thuisbezorgd met daarbij een instructie.
Mevrouw Visser uit Limmen (52 jaar)