Wat is je achtergrond?
Ik heb verschillende dingen gedaan voordat ik erachter kwam wat ik echt leuk vond. Ik heb mijn bachelor bewegingswetenschappen op zak, maar die studie vond ik te onderzoeksgericht. Ik wilde meer kennis in de praktijk brengen en ben fysiotherapie gaan studeren. Vervolgens heb ik met mijn diploma op zak een jaar in de sportschool gewerkt en ben toen tot de conclusie gekomen dat ik toch iets anders wilde. Dat was met name minder protocollen volgen en meer zelf nadenken. Tenslotte heb ik een master Medical Informatics gevolgd. De technische kant van gezondheid(szorg) sprak me erg aan: ik ben een echte bèta persoon en kom uit een technische familie.

Hoe ben je bij Ksyos terecht gekomen?
Mijn scriptie ging over FHIR, een standaard om informatie te delen in de zorg. Hiervoor heb ik al een beetje leren programmeren. Dit lag mij goed. Toen ik van een studiegenootje, die al bij Ksyos werkte, hoorde dat ze bij Ksyos startende programmeurs zochten hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

En, goede keuze?
Zeker. Ik volgde een intern opleidingsprogramma tot (junior) programmeur, dat van start ging met een online cursus van 2 maanden. Vervolgens begon ik al met het oppakken van kleine ‘stories’, stukjes nieuwe functionaliteit. Het vak past goed bij me want ik houd ervan om probleempjes op te lossen en nieuwe dingen bij te leren.

Ksyos is een heel divers bedrijf. Mijn collega’s zijn niet van die typische ‘IT nerds’. De sfeer is heel gezellig en, in tegenstelling tot veel andere tech-teams, werken er meerdere vrouwen in ons team. Ook vind ik het heel leuk om te werken aan een mooi nieuw platform, zeker als je het vergelijkt met oudere software zoals sommige HIS’en.

Waar heb jij je de afgelopen tijd mee bezig gehouden en wat doe je nu?
Ik ben druk met de migratie van data van ons oude naar het nieuwe zorgverlenersplatform. Daarnaast heb ik deze week met een collega ‘bug duty’. Dat betekent dat als er bugs (fouten in de software) zijn ik deze beoordeel en oppak of doorzet. Als het grote, oftewel blokkerende bugs zijn, gaat er in onze kamer het zogenaamde ‘bug alarm’ af. Dit is een rood zwaailicht die we zelf hebben gebouwd om grote bugs gelijk onder de aandacht te brengen.

De afgelopen tijd ben ik druk geweest met het schrijven van specificaties voor de MedMij (PGO) koppeling, waarbij je kan inloggen met DigiD. Ik heb de stories geschreven. Deze worden uitgewerkt door Team Tres.

Team Tres, dat klinkt Spaans?

Klopt. Wij hebben een team van vier programmeurs geoutsourcet zitten in Spanje. Ik ben een tijdje geleden naar ze toe gegaan in Granada om de stories toe te lichten te zien hoe zij daar werken. Geen vervelend werktripje: het was heerlijk weer en elke avond gingen we lekker eten.

Klinkt goed. Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben een fanatiek sporter, dat doe ik zo’n 5 tot 6 keer in de week. Korfbal, hardlopen, wielrennen en fitness. Omdat ik een fysiotherapie achtergrond heb, ken ik veel verschillende oefeningen dus ik zal me niet snel vervelen!

Vacature

Collega van Tessa worden? Bekijk de vacature voor medior/senior software developer.