Kun je iets meer vertellen over de dienst ‘Oogheelkunde’?

De dienst oogheelkunde bestaat uit twee verschillende onderdelen, namelijk de netvliesscreening voor diabetespatiënten en het Zorgpad Oogheelkunde.

  1. Diabetespatiënten hebben een verhoogd risico op bloedingen in het netvlies. Door hier periodiek op te screenen kan dit tijdig opgespoord worden en kan ernstige oogschade voorkomen worden. Wij richten een netwerk van screeningslocaties op rondom de patiënt in samenwerking met lokale optometristen en maken het mogelijk oogartsen te consulteren bij afwijkingen. Hiermee houden we de patiënt uit het ziekenhuis.
  2. Binnen het Zorgpad Oogheelkunde kunnen alle patiënten met niet acute oogklachten vanuit de huisarts naar een optometrist in de buurt van de patiënt verwezen worden. Deze verricht een uitgebreid oogonderzoek onder supervisie van de regionale oogarts. Hiermee maken we het mogelijk om oogpatiënten zonder wachttijd te helpen door een succesvolle samenwerking tussen oogartsen, optometristen, huisartsen en Ksyos.

Wat doe je als accountmanager bij team Oogheelkunde?

Ik help huisartsen, optometristen, specialisten en zorggroepen bij het implementeren van onze oogheelkunde diensten. Vervolgens ben ik dan ook het aanspreekpunt voor deze zorgverleners. Daarnaast ben ik betrokken bij verschillende oogheelkunde projecten en geef ik geregeld (nascholings)bijeenkomsten.

Welke eigenschappen moet je hebben als accountmanager?

Het is belangrijk dat je goed uitleg kunt geven en dat je probleemoplossend kunt denken. Ook moet je jezelf goed kunnen presenteren; je gaat immers zelfstandig langs bij allerlei zorgverleners. Verder kan een beetje stressbestendigheid ook geen kwaad.

Wat is je studie- en werkachtergrond?

Ik heb een bachelor Gezondheidswetenschappen afgerond in het zuidelijke Maastricht. Direct daarna ben ik naar Amsterdam gegaan om als accountmanager bij Ksyos aan de slag te gaan.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Mijn baan is super gevarieerd. De ene dag heb ik een afspraak met een specialist buiten de deur en de andere dag geef ik een nascholing of sta ik bijvoorbeeld op een beurs. Daarnaast hangt er een hele goede werksfeer binnen Ksyos; ik heb de leukste collega’s!

Waar word je gelukkig van?

Ik ben gek op sporten: ik doe aan klimmen (binnen en buiten), boulderen, kitesurfen, fitnessen en wielrennen. Daarnaast houd ik erg veel van muziek en ben ik vaak te vinden op concerten en festivals.