Samenwerking Ksyos en Fysiologic

Met de komst van het COVID-19 virus is het belangrijk dat het fysieke contact tussen zorgverleners en patiënten wordt geminimaliseerd. Door de samenwerking tussen Ksyos en Fysiologic is het mogelijk om een Holter ECG onderzoek uit te voeren bij de patiënt thuis. De samenwerking past in het streven van beide partijen om in tijden van de coronacrisis een aandeel te leveren in een betere balans tussen de zorg voor corona enerzijds en de rest van de zorg anderzijds.

60% minder ziekenhuisbezoek

In de afgelopen negen jaar heeft Ksyos al meer dan 70.000 patiënten geholpen met een Holter ECG onderzoek. Voor 60% van deze patiënten is daarmee een fysieke verwijzing voorkomen.

Leonard Witkamp, directeur Ksyos:

Juist nu is dit de oplossing. Als je hartklachten hebt moet je echt niet wachten en wil je snel zekerheid. Je hoeft niet naar het ziekenhuis om uitsluitsel te krijgen dat er iets aan de hand is. Er kan zoveel meer online dan de meeste mensen denken. Ksyos en Fysiologic werken al langer samen op het gebied van ECG diagnostiek. Wij zijn ervan overtuigd dat elke Nederlander baat heeft bij de diensten die wij leveren.”

Robert den Engelsman, directeur Fysiologic:

“Hoogwaardige techniek in combinatie met onze betrouwbare ECG-dienstverlening, biedt ook in deze tijden een uitkomst. Wij mogen en kunnen namelijk in deze moeilijke tijd de cardiaal belaste patiënt absoluut niet vergeten.”

Hoe werkt het?

De zorgverlener doet digitaal een aanvraag voor een 24-, 48- of 72-uurs Holter ECG-onderzoek via het Ksyos platform. Binnen enkele werkdagen ontvangt de patiënt thuis een pakket met de apparatuur en de benodigde instructies om thuis het Holter ECG-onderzoek te doen. Hierbij kan de patiënt online ondersteund worden in het aansluiten van het onderzoek. Als het ECG-onderzoek klaar is kan de patiënt de recorder terugsturen naar Fysiologic waar deze volgens het standaardprotocol door medisch specialisten wordt geanalyseerd en beoordeeld. Deze hartonderzoeken worden vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars.