Zó werkt het Dermatologie thuisconsult 

Het Ksyos Dermatologie thuisconsult is een volwaardig medisch consult op afstand. Bij een verdachte huidafwijking maakt en stuurt de patiënt zelf foto’s van de huidafwijking naar de huisarts. Voor de dermatoloog heeft dit als positief gevolg dat alleen goed geselecteerde en efficiënte casussen voorbij komen.

Werkwijze Dermatologie thuisconsult

  1. De patiënt heeft vragen over een plekje op de huid en neemt contact op met de praktijk.
  2. De praktijk stuurt een beveiligde link  naar de patiënt die verwijst naar MijnKsyos. MijnKsyos is het platform van Ksyos waarin de patiënt veilig communiceert met jou als zorgverlener.
  3. De patiënt voegt foto’s toe in het platform en beantwoordt vragen die je helpen om de dermatologische afwijking te beoordelen. De patiënt kan met gebruik van DigiD op elke computer, tablet of telefoon inloggen.
  4. De huisarts kan ervoor kiezen om de afwijking zelf te beoordelen in het Ksyos platform of door te sturen naar de dermatoloog voor diagnose en advies.
  5. Binnen drie dagen ontvang je de uitslag in het HIS en in het Ksyos platform.

Vergoedingen

Het Dermatologie thuisconsult is kosteloos voor de patiënt. Indien de huisarts het thuisconsult doorstuurt naar de dermatoloog, wordt dit vergoed door de meeste zorgverzekeraars (met uitzondering van DSW) en geldt er geen eigen risico voor de patiënt.

Interesse?

Heb je nog vragen naar aanleiding van het Dermatologie thuisconsult? Of wil je meteen aan de slag met huidklachten diagnosticeren vanuit de huisartsenpraktijk? Neem contact met ons op of meld je direct aan.

Meer info of aanmelden