‘Trauma’ is tegenwoordig een veelbesproken begrip in de maatschappij. Men ziet steeds vaker in dat gebeurtenissen uit het verleden soms een sterk (negatieve) invloed hebben op het heden. Er hoeft dan niet altijd sprake te zijn van een traumatische stoornis die behandeld moet worden binnen de B/SGGZ. In veel gevallen kan de POH-GGZ hier een mooie rol in spelen. Zowel om onnodige doorverwijzingen te voorkomen, overbruggingszorg te bieden als laagdrempelig handvatten aan patiënten toe te reiken waar nodig.

Programma
In de webinar wordt psycho-educatie gegeven over een traumatische stoornis. Wanneer is er sprake van een trauma-stoornis – en wanneer gaat het om een verwerking en acceptatie van een gebeurtenis behorend binnen de huisartsenpraktijk? Daarnaast wordt besproken wat een POH-GGZ kan doen in de begeleiding van de patiënt terwijl deze op de wachtlijst staat voor de GGZ.

 

Aanmelden

Meld je aan via deze link. Voor vragen kun je ons bereiken via info@ksyos.nl of 020-6000060

Accreditatie
De webinar is voor de LV POH-GGZ geaccrediteerd met twee punten. Let op: accreditatiepunten worden enkel toegekend wanneer je de volledige uitzending live bijwoont.